SEO

Volledig betekent dit Search Engine Optimalisation. In dit blog vertel ik je meer over het nut, maar vooral welke onderdelen een rol spelen bij het uitvoeren van SEO. Dit blog zal regelmatig aangevuld of aangepast worden omdat google regelmatig nieuwe manieren bedenkt om websites te beoordelen.

01

Hoe zorg je voor goede SEO

Goede SEO gaat verder dan de basis vindbaarheid. Los van het feit dat de controle op vindbaarheid nogal verschillende uitkomsten kan geven, levert een goede SEO veel meer dan een plek op de 1e page van google resultaten. Goede SEO resulteert in een naamsbekendheid, autoriteit en laat zien dat je écht bestaat en te vinden bent. Het resultaat: betrouwbaarheid.

02

Wat heeft er invloed op je SEO

Er zijn veel factoren die een rol spelen waar google zijn resultaten op baseert. Een juiste overweging en toepassing van deze factoren leveren een langdurige positie in google. Een van de belangrijke factoreren is de snelheid van de site. Een trage site zal vrijwel altijd laag scoren.

 

03

Een aantal factoren

  • De tekst/beeld/wit verhouding. Te weinig tekst of te veel tekst ten opzichte van afbeeldingen of lege ruimte levert een leesbaarheidsafhankelijke ranking op.
  • De manier waarop je site werkt. Hoe is je site bereikbaar? Allen op een groot scherm of is je site ook goed te bekijken op een kleiner scherm, zoals op een smartphone.
  • Waardevolle externe links van en naar je site.
04

Organisch succes

Natuurlijk kun je betaalde advertenties maken op Google, Facebook en Instagram. Maar het beste werkt “organische vindbaarheid”. Als je dit toepast dan geef je aan dat je business op orde hebt, zelfstandig bent en weet hoe je je moet presenteren in deze wereld van “zoeken en gevonden worden”. Ook werkt dit soort vindbaarheid voor langere tijd. Een ingekochte vindbaarheid verloopt zodra er geen betaalde advertentie meer zijn.

Je kunt ingekochte vindbaarheid duidelijk herkennen aan de resultaten die helemaal bovenaan in google staan, met daarbij “advertentie” genoemd. De organische resultaten volgen daarna.

Dus gewoon investeren in betaalde resultaten denk je dan misschien. Uiteraard is dat een keuze die je kunt maken, maar voor de langere termijn is organische vindbaarheid natuurlijk beter en voordeliger. Veel zoekers slaan de betaalde items van nature over, omdat “echte” resultaten nog steeds betrouwbaarder overkomen.

Laten we aan de
gang gaan!

Of je nu interesse hebt in een nieuwe website, een SEO vraag hebt of foto's nodig heeft voor uw website, shop of voor in een lijst. Laat het even weten. We komen snel met een antwoord.

13 + 11 =