BRING THE NOISE

Woocommerce – Afbeeldingen

Woocommerce: Afbeeldingen

 

Woocommerce: Afbeeldingen

 

WooProductafbeeldingen en galerijen toevoegen

Afbeeldingen worden gemeten en ingesteld in pixels, bijvoorbeeld 800 x 800 pixels. Merk op dat het eerste getal de breedte is en het tweede de hoogte.

Wij raden u aan uw afbeeldingen in een map offline te organiseren en een back-up te bewaren voor het geval u ze in de toekomst nodig heeft of er per ongeluk een wilt wijzigen en terug wilt keren naar het origineel.

Soorten afbeeldingen

WooCommerce gebruikt drie soorten Productafbeeldingen voor verschillende locaties en doeleinden:

Single Product Image is de grootste afbeelding en verwijst naar de hoofd-/featured afbeelding op uw individuele productdetails pagina.
Catalogusafbeeldingen zijn middelgrote afbeeldingen die in productlussen verschijnen, zoals de Shop-pagina, Productcategorie-pagina's, Gerelateerde producten, Up-sells en Cross-sells.
Product thumbnails zijn de kleinste afbeeldingen die worden gebruikt in de winkelwagen, Widgets en (optioneel) Gallery thumbnails onder de Single Product Image.

Productafbeeldingen en galerijen toevoegen

Het toevoegen van productafbeeldingen en -galerijen is een optie aan de rechterkant bij het toevoegen of bewerken van een product in uw winkel via WooCommerce > Producten.

Productafbeelding

Het Productbeeld is het belangrijkste beeld voor uw product en wordt in verschillende maten hergebruikt in uw winkel.

Selecteer Productafbeelding instellen.

Selecteer een bestaande afbeelding in uw mediabibliotheek of upload een nieuwe.

Verwijder en bewerk de productafbeelding als u deze, indien nodig, wilt wijzigen.

Het toevoegen, verwijderen en bewerken van een productafbeelding gebeurt op dezelfde manier als het toevoegen, verwijderen en bewerken van een productafbeelding voor berichten en pagina's.

Productgalerijen

Afbeeldingen toevoegen aan de productgalerij
Productgalerijen tonen alle afbeeldingen die aan een product zijn gekoppeld via de productgalerij metabox.

Maak een productgalerij volgens dezelfde methode als het toevoegen van een productafbeelding, maar dan met behulp van de productgalerij meta box.

Afbeeldingen in de productgalerij ordenen

Afbeeldingen in de productgalerij kunnen eenvoudig worden geordend via drag and drop. U kunt uw foto's eenvoudig herordenen door ze te verplaatsen.

 

Afbeeldingen uit de productgalerij verwijderen

Om een afbeelding uit de productgalerij te verwijderen, gaat u met de muis over de afbeelding heen en klikt u op de rode "x".

Klantweergave

Zodra een productimago en -galerij zijn toegevoegd, kunnen klanten deze in uw winkel zien.

Het is ook mogelijk om te zoomen en een close-up van het beeld te zien door er overheen te zweven.

Of klanten kunnen de optie Vergrootglas+ in de rechterbovenhoek aanklikken.

En er verschijnt een Lightbox zodat klanten een gemarkeerde close-up van de afbeelding tegen een donkere achtergrond kunnen zien en, als die er is, de Gallery als een diavoorstelling kunnen bekijken.

Aanraakbewegingen werken ook op mobiel.

 

 

Veel gestelde vragen:

Wat is de ideale beeldgrootte om te gebruiken met WooCommerce?

Wij adviseren een minimum formaat van 1024 x 1024 pixels, breedte en hoogte. Woocommerce adviseert 800 x 800 pixels. Dit is goed voor het hoofdbeeld, het catalogusbeeld en het miniatuurbeeld. Afbeeldingen die groter zijn, zijn nog beter, vooral als u items met veel detail verkoopt. Waarom adviseren wij een groter format dan Woocommerce? Omdat beeldschermen een vlucht nemen in kwaliteit. Wij vinden een iets grotere afbeelding beter passen bij dit idee.

Het is mogelijk om afbeeldingen met een lagere resolutie te gebruiken. Uw afbeeldingen zijn echter een belangrijk hulpmiddel bij het verkopen en promoten van uw producten en diensten online, dus ze moeten van hoge kwaliteit zijn.

Wat gebeurt er als ik vergeet een beeldformaat in te stellen?

WooCommerce stelt automatisch een formaat in voor u en genereert beelden die klanten aan de voorkant kunnen zien.

Mijn afbeeldingen zijn wazig/fuzzy, hoe los ik ze op?

Veel instructies op internet geven aan dat er een oplossing is. Natuurlijk is die er ook, alleen zijn er veel verschillende oorzaken te noemen voor wazige afbeeldingen bij producten. Er zijn dus ook veel mogelijke oplossingen. Heb je last van dit probleem? We lossen het graag voor je op. Neem even contact met ons op.

Wat is de Lightbox in WooCommerce?

Lightbox is een functie die uw afbeelding of afbeeldingen opent tegen een donkere achtergrond en er een licht op laat schijnen, vergelijkbaar met een echte fotolightbox.

Kan ik de Lightbox uitschakelen?

Ja, maar wees je ervan bewust dat dit maatwerk is dat verder gaat dan waar we je hier mee kunnen helpen. Via onze Support kunnen we je verder helpen.

Wat is de Image Zoom in WooCommerce?

Als je naar een product kijkt en er met de muis overheen beweegt, zie je dat het beeld inzoomt waar je cursor op het beeld staat. Dit is handig om een kijkje te nemen in sommige producten die misschien ingewikkelde details hebben die niet duidelijk zijn in hun normale afbeelding in uw winkel.

Kan ik de zoomfunctie voor afbeeldingen uitschakelen?

Ja, natuurlijk. Weet alleen dat dit een technische aanpassing is, we helpen je graag verder. Neem even contact op.

Hoe stel ik de afbeeldingsafmetingen in een aangepast thema in?

Als u een aangepast thema aan het bouwen bent, kunt u de beeldinstellingen automatisch configureren. Dit is een eenvoudig klusje voor degenen die weten wat je met code kunt doen. Weet je niets van code? Laat ons het even weten.

Heb je vragen waarvan je het antwoord hier niet kunt vinden? Laat het ons gerust even weten. Dan zorgen we voor een antwoord.

 

De teksten en afbeeldingen zijn gebaseerd op diverse artikelen van meerdere auteurs. Daarnaast zijn deze teksten verder uitgebreidt door onze auteur.

Laten we aan de
gang gaan!

Of je nu interesse hebt in een nieuwe website, een SEO vraag hebt of foto's nodig heeft voor uw website, shop of voor in een lijst. Laat het even weten. We komen snel met een antwoord.

7 + 5 =

Laten we aan de
gang gaan!

Of je nu interesse hebt in een nieuwe website, een SEO vraag hebt of foto's nodig heeft voor uw website, shop of voor in een lijst. Laat het even weten. We komen snel met een antwoord.

1 + 5 =